پلاتر ایندور

پلاتر نوعی چاپگر هست که نقشه‌های مهندسی را به صورت برداری چاپ می‌کند.در پلاتر به جای تونر از سایر ابزارهای نوشتاری و حکاکی مانند خودکار به کار می‌رود. در دستگاه پلاتر دستورات کامپیوتری به نقشه تبدیل می‌شوند. 

پلاتر چیست؟

پلاترهاکاربرد گسترده‌ای در پروژه‌های مهندسی دارند. چراکه می‌توانند بر اساس نیاز کاربران این حوزه، نقشه‌های با کیفیتی را چاپ کنند. در پلاترها برای انجام فرآیند چاپ از گرافیک‌های برداری یا دستورات کامپیوتری برای رسم خطوط نقطه به نقطه پیوسته استفاده می‌شود.

 

پلاتر چیست

 

این دستگاه‌ها به شکل‌های مختلفی طراحی و به بازار عرضه شده‌اند و همچنین از ابزارهای مختلف برای کشیدن خطوط روی کاغذ استفاده می‌کنند. به عنوان مثال در دستگاه‌هایی که طراحی سه بعدی انجام می‌دهند از چاقو برای طراحی نمودار به کار می‌برند.

از کاربردهای دستگاه پلاتر می‌توان به رسم نمودارها، طراحی‌های کامپیوتری، نقشه‌های معماری، چاپ پارچه، بنرها و بیلبوردها، طراحی مدارهای الکتریکی، نقشه های ساختمانی، نقشه‌های جغرافیایی و هنر رسم الخط اشاره کرد.

روش کار پلاتر به چه صورت هست؟

در اولین گام، باید مختصات مناسب برای نمایش طرح بر روی کاغذ را وارد کنید. برای طراحی خطوط و تصاویر می‌توانید از نرم‌افزارهای طراحی استفاده کنید، بعد از پایان طراحی، مختصات توسط کامپیوتر به پلاتر ارسال می‌شود. در انتها، کامپیوتر کد را رمزگشایی کرده و بهترین روش استفاده از قلم و کاغذ را محاسبه می‌کند.

در پلاترهای نسخه قدیمی‌تر از دو زبان برنامه‌نویسی HPGL2 و DMPL استفاده می‌شد،  همچنین دستگاه دو قلم دارد که هر کدام به صورت جداگانه در محور افقی و عمودی حرکت می‌کردند. در مقابل، پلاتر های امروزی از یک غلطک کشویی برای جابه‌جایی کاغذ بر روی قلم ثابت استفاده می‌کنند.

قلم‌های پلاتراز نوع فیبر توخالی بوده که انتهای نوک تیزی دارند. تا زمانی که فرایند چاپ به پایان نرسیده باشد، جوهر از نوک قلم پخش می‌شود و کاغذ به صورت عمودی و افقی در برابر قلم حرکت می‌کند.

پلاتر نیز مانند هر دستگاه دیگری دارای مزیت‌ها و معایب هست.

  • با استفاده از پلاترها می‌توانید در ابعاد بزرگتری نیز هر طرحی را که بخواهید چاپ بزنید و در عین حال چاپ‌تان وضوح خوبی داشته باشد.
  • همچنین پلاترها بدون آسیب زدن به تصویر، می‌تواند هزاران بار یک الگو را ترسیم کنند.
  • با استفاده از این نوع دستگاه می‌توانید بر روی انواع سطوح مانند؛ پلاستیک، مقوا، آلومینیوم، تخته سه لایه و ورق فولادی چاپ بزنید.
  • این دستگاه ها در مقایسه با سایر دستگاه‌های چاپ بزرگتر و از قیمت بالایی برخوردارند.
  • انعطاف‌پذیری بالایی دارند و می‌توانند با انواع رسانه‌ها مانند کاغذ، فیلم و پارچه کار کنند.
  • به دلیل سایز بزرگ دستگاه، دستگاه فضای زیادی را اشغال می‌کند.
  • دستگاه در محیط‌های ساکت مانند ادارات و دفاتر می‌تواند سروصدای زیادی ایجاد کند.
  • سرعت دستگاه به هنگام چاپ در ابعاد بزرگ و طرح‌های پیچیده کند هست.

فرق پلاتر و پرینتر 

یکی ازتفاوت‌های اصلی بارز بین پلاتر و چاپگر، استفاده چاپگر از قلم به جای تونر هست. همچنین پلاترها اغلب برای چاپ نقشه های مهندسی، نقشه‌های معماری و سایر اسناد با فرمت بزرگ استفاده می شوند. ولی از پرینتر بیشتر برای چاپ اسناد به صورت روزمره کاربرد دارند.

 

فرق پلاتر و پرینتر در چیست؟

 

در ادامه جدولی آورده‌ایم که بتوانید راحت تر این دو دستگاه را باهم مقایسه کنید.

ویژگی

پلاتر

پرینتر

فایل‌های قابل اجرا

Al, CDR, DWG و سایر فرمت‌های وکتور

JPG TIFF, PDF, BMP

معانی و تعریف

پلاتر دستگاهی هست که دستورات را از کامپیوتر دریافت کرده و سپس تصویر آن را روی صفحه می کشد.

پرینتر دستگاهی هست که پس از دریافت دستورات از شبکه، متن و تصاویر را در یک صفحه چاپ می کند.

هزینه

مواد مصرفی و قطعات ارزان تر اما قیمت خرید گران ترند

مواد مصرفی و قطعات گران‌تر اما قیمت خرید گران ترند

توانایی ترسیم خطوط پیوسته

دارد

ندارد

سرعت

با سرعت نسبتا کمتری کار می‌کند.

عملکرد بالایی دارد.

نرم‌افزار قابل پشتیبانی

CAD, Flexi, Corel, Adobe Illustrator

فتوشاپ و سایر برنامه‌های ویرایش تصویر

فرمت‌های خروجی

وکتور هستند.

پیکسل و بیت مپ‌اند.

ایجاد سروصدا

نویز ایجاد می‌کنند

نسبتا با صدای کم فرایند چاپ را تکمیل می‌کنند.

 

 

چگونه بهترین پلاتر بازار را تهیه کنیم؟

همهدستگاه‌های پلاترموجود در بازار ویژگی‌های یکسانی ندارند و اگر شناخت کافی از نحوه خرید دستگاه پلاتر مناسب نداشته باشید. ممکن هست که نیازها و انتظارات شما به درستی برآورده نشوند. از طرفی هزینه‌ای هم قرار هست بابت تهیه دستگاه بپردازید، قیمت بالایی هست.

کیفیت و رنگ دستگاه چاپ پلاتر

زمانی که به دنبال

 تهیه پلاتر مناسب برای کارتان هستید. حتما اندازه کیفیت و نوع رنگی یا سیاه سفید بودن چاپ را در نظر بگیرید. هرچقدر دستگاهی که خریداری می‌کنید بزرگتر باشد، کیفیت تصویر بالاتر هست. همچنین اکثر پلاترها تصاویر با کیفیت 300 نقطه در اینچ چاپ می‌زنند. البته در برخی از مدل‌ها می‌تواند تا 1400 نقطه در اینچ نیز برسد.  

حجم کار چاپ پلاتر

برای سنجش حجم کارتان، می‌توانید به صورت فرضی یک عددی حداکثری را ماهیانه در نظر بگیرید. پلاتر هایی که برای تیراژ کم کاربرد دارند می‌توانند حدود 2000 تا 3000 در ماه چاپ بزنند. در مقابل، پلاتر هایی که برای تیراژ بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند ماهیانه بین 6000 الی 10000 چاپ تولید می‌کنند.

اندازه و فضای مورد نیاز قرارگیری دستگاه پلاتر

دستگاه‌های پلاتر فضای زیادی را اشغال می‌کنند و هر چقدر دستگاه برای حجم کاری و  تیراژ بالا استفاده شود، اندازه آن بزرگتر خواهد بود. بنابراین، قبل از خرید دستگاه، حتما فضای خالی مناسبی برای آن ایجاد کنید تا بعدا به مشکل بر نخورید.

انواع پلاتر

انواع مختلفی از پلاتر ها در بازار وجود دارند که ویژگی‌ها و قبلیت‌های آن با یکدیگر متفاوت هست. به طور مثال، برخی از آن‌ها برای چاپ تصاویر با تنوع رنگی بالا مناسب نیستند اما در عوض مقرون به صرفه‌ترند و فضای کوچکی را اشغال می‌کنند. برخی از آن‌ها فقط بر روی کاغذ فرایند چاپ را انجام می‌دهند و برخی دیگر برای هر نوع سطحی مناسبند.

 

خرید پلاتر دست دو، استوک و آکبند را از کجا انجام دهیم؟

شما می‌توانید برای خریددستگاه پلاتر آکبند، نو، دست دوم و استوک ایرانی و خارجیاز بازار چاپ ایران اقدام کنید. شاید با خودتان بپرسید انجام این کار چه منفعتی برایتان دارد؟

اولا، در بازار چاپ ایران می‌توانید با توجه به هر نوع بودجه‌ای که دارید، دستگاه پلاتر تهیه کنید. از طرفی قیمت‌گذاری در وب‌سایت ما توسط کارشناسان مجرب حوزه تحقیقات بازار انجام می‌گیرد.

همچنین بعد از خرید، خدمات پس از فروش و گارانتی مناسب دستگاه‌تان دریافت می‌کنید. در انتها، تمام مواد مصرفی و قطعات دستگاه پلاتر در وب‌سایت ما موجود هست که به هنگام تعویض می‌توانید از ما تهیه کنید. اگر نیاز به تعمیر دستگاه پلاتر دارید یا نمی‌دانید روش کار پلاترتان به چه صورت هست،ما به اندازه یک تماس نزدیک شما هستیم.